Novice

Novice

Za hidro- in geotermalne elektrarne na voljo 20 mio EUR

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo je objavilo nov javni razpis za sofinanciranje izgradnje novih naprav za proizvodnjo elektrike iz hidro in/ali geotermalne energije za obdobje 2024 do 2026. Na voljo je 20 milijonov EUR.

Predmet javnega razpisa NOO HEGE OVE 2024 je dodelitev nepovratnih sredstev za sofinanciranje izgradnje novih srednje velikih (nazivne moči med 0,2 in 10 MW) in velikih (nazivne moči nad 10 MW) naprav za proizvodnjo električne energije iz hidro in/ali geotermalne energije. Vlagatelji so gospodarske družbe, samostojni podjetniki posamezniki in zadruge.

Upravičeni stroški po tem javnem razpisu so stroški nakupa, dobave in vgradnje opreme, povezani z izgradnjo elektroenergetskega postroja za pridobivanje električne energije iz hidro in/ali geotermalne energije, stroški gradbenih, obrtniških in instalacijskih del, ki so neposredno povezani z izgradnjo elektroenergetskega postroja za pridobivanje električne energije iz hidro in/ali geotermalne energije, in stroški storitev projektantskega in gradbenega nadzora v vrednosti 3 % priznanih upravičenih stroškov projekta.

S sredstvi Mehanizma za okrevanje in odpornost bo sofinanciranih do 45 % upravičenih stroškov projekta.

Kot pojasnjujejo na ministrstvu, je namen javnega razpisa povečanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih virov energije na območju Republike Slovenije.

Značke:
Povezave
Dokumenti
Povezani članki
27. junij 2024
377

Theme picker


Bodite obveščeni o aktulanih vsebinah.

Prijavite se na e-novice

Informirajte se

Prijava na eNovičnik

Bodite obveščeni o aktulanih vsebinah na portalu TRAJNOSTNA ENERGIJA

Prijavite se na e-novice

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice