Arhiv novic

Arhiv novic

Združeno kraljestvo lansiralo sklad za električne baterije

Združeno kraljestvo je zagnalo sklad za električne baterije. Po pisanju portala EurActiv je shema, ki podjetjem in akademikom omogoča, da zaprosijo za državna sredstva za delo v povezavi z električnimi baterijami, del britanske industrijske strategije, ki jo je januarja predstavila premierka Theresa May.

Britanska vlada je koncem julija napovedala prepoved prodaje novih dizelskih in bencinskih avtomobilov od leta 2040 kot del prizadevanja za preprečevanje onesnaževanja zraka in emisij, je poročal Montel in dodal, da je napoved prišla ob znakih pospešenega prehoda na električna vozila.


Prva tranša v višini 45 milijonov britanskih funtov (50,3 milijona evrov) bo pripomogla k ustanovitvi tako imenovanega inštituta za baterije za raziskave, ki bodo pripomogle k izboljšanju cenovne dostopnosti tehnologije, časa polnjenja in uporave, zmanjšanju velikosti baterij in povečanju zmogljivostu.

Britanski minister za poslovanje, energetiko in industrijo Greg Clark želi prav tako ustanoviti »enoto za razvoj nacionalne proizvodnje baterij«, ki bi podprla izdelavo električnih baterij za avtomobilski sektor.

»Združevanje raziskav, razvoja, uporabe in izdelave tehnologij za shranjevanje energije - in zlasti shranjevanja baterijskih hranilnikov - predstavlja veliko priložnost za energetski in avtomobilski sektor,« je dejal Clark po pisanju EurActiva.

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice