Arhiv novic

Arhiv novic

Zbirajo prijave za trinajsto regionalno poletno šolo v BiH

Med 20. in 26. avgustom bo v Fojnici v Bosni in Hercegovini (BiH) potekala trinajsta regionalna poletna šola, posvečena iskanju regionalnih pristopov k zmanjševanju emisij, s posebnim poudarkom na energetski učinkovitosti in obnovljivih virih energije (OVE). Rok za prijave je 1. julij 2017, sodelovanje pa je brezplačno.

Šola se osredotoča predvsem na iskanje političnega pristopa k prehodu na trajnostno energijo v državah Zahodnega Balkana, pri čemer se opira na pariški sporazum in njegove napotke glede blaženja podnebnih sprememb. Udeležencem bodo predstavljeni različni pogledi na to tematiko – od globalnih do lokalnih –, ki jim bodo pomagali razumeti ključne globalne pojme na področju zmanjševanja emisij ter opredeliti orodja, ki bi jih bilo treba razviti na lokalni ravni.

Organiziran bo tudi ogled manjših hidroelektrarn in geotermalnih toplotnih črpalk, ki naj bi udeležencem vzbudil ustvarjalnost. Šola je brezplačna, organizator pa bo v celoti kril nastanitev za 20 udeležencev (stroški prevoza niso vključeni in jih krijejo udeleženci sami).

Za prijave pošljite življenjepis (v angleščini) na info@reic.org.ba. Več informacij najdete TUKAJ.
 
Regionalno poletno šolo organizira Regionalni izobraževalni in informacijski center za trajnostni razvoj v jugovzhodni Evropi (REIC) v sodelovanju z nemško vladno organizacijo za mednarodno sodelovanje (Deutsche Gesellschaft fürInternationale Zusammenarbeit – GIZ).

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice