Arhiv novic

Arhiv novic

Zaključeni projekti Borzenovega Razpisa za povrnitev dela stroškov za izvedbo izobraževalnih projektov s področja obnovljivih virov energije in učinkovite rabe energije za mlade 017

Na razpisu, ki ga je za izobraževalne projekte s področja URE in OVE v lanskem letu razpisal Borzen, slovenski operater trga z elektriko, je bilo uspešnih pet projektov. Vanje je bilo vključenih preko 800 otrok iz 14 izobraževalnih ustanov, skupno pa je bilo za povračilo stroškov za njihovo izvedbo izplačanih skoraj 9.500 EUR. 

Na razpisu, ki ga je v lanskem letu razpisala družba Borzen, v okviru blagovne znamke Trajnostna energija, za povrnitev dela stroškov za izvedbo izobraževalnih projektov s področja obnovljivih virov energije in učinkovite rabe energije za mlade je bilo v letu 2017 uspešnih 5 prijavljenih projektov. 

Projekti so se izvajali med srednješolci po Sloveniji v jeseni 2017 ter z različnimi tematikami in pristopi znotraj URE in OVE prenašali znanje na mlade: 

  • Izobraževalni projekt s področja OVE in URE za mlade2017 (Nosilec projekta: Lokalna energetska agencija Gorenjske – LEAG);
  • Primerjava klasične sončne elektrarne s sončno elektrarno, ki sledi soncu (Nosilec projekta: Osnovna šola Šturje Ajdovščina);
  • Obnova električnega skiroja in kolesa (Nosilec projekta: Šolski center Škofja Loka);
  • Model varčevanja z energijo (Nosilec projekta: Biotehniški center Naklo);
  • Od bencina k elektriki (Nosilec projekta: Alpe Adria Green). 

Dr. Karlo Peršolja, direktor Borzena, je ob tem poudaril, da je prav, da so v izzive energetske prihodnosti vključeni tudi mladi: »Vesel sem, da mladi s svojo energijo in zagnanostjo sodelujejo v projektih, kjer pridobivajo znanja in izkušnje s področja učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije. Verjamem, da bodo pridobljena znanja prenesli v prakso ter tako soustvarili našo skupno prihodnost«. 

V projekte je bilo skupno vključenih preko 800 otrok iz 14 izobraževalnih ustanov, za povračilo stroškov za njihovo izvedbo pa je bilo izplačanih skoraj 9.500 EUR. Podrobnejše opise in foto utrinke posameznih projektov najdete na povezavi. 

Podoben razpis je družba Borzen razpisala tudi že v letu 2016, istočasno pa v letu 2018 objavo razpisa načrtuje v mesecu marcu. 

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice