Arhiv novic

Arhiv novic

Za projekte MSP 50 milijonov evrov; sredstva EIB tudi za energetsko učinkovitost

Evropska investicijska banka (EIB) je za financiranje projektov majhnih in srednje velikih podjetij (MSP) Skupini SKB namenila 50 milijonov evrov posojila. Denar bo namenjen okoli 500 investicijskim projektom majhnih podjetij v Sloveniji, sredstva pa gredo tudi za projekte energetske učinkovitosti. 

Del posojil bo v okviru Pobude za mlade (Jobs for Youth) namenjen MSP-jem, ki zaposlujejo osebe, mlajše od 30 let.

Kot pravijo na SKB, bodo sredstva EIB uporabili za financiranje projektov podjetij, ki ponujajo programe poklicnega usposabljanja, pripravništva in/ali usposabljanja za mlade, ali imajo sporazum o sodelovanju s tehničnimi šolami, ostalimi šolami in univerzami. Dodajajo, da si bo EIB prizadevala skleniti čim več podobnih poslov in okrepiti svoje sodelovanje s poslovnimi bankami v Sloveniji, da bi povečala dostopnost dolgoročnih virov majhnim in srednje velikim podjetjem v državi.

V Skupini SKB dodajajo, da jim je doslej EIB za izboljšanje dostopa slovenskih MSP-jev do dolgoročnih posojil pod ugodnimi pogoji zagotovila štiri posojila v skupnem znesku 250 milijonov evrov.

Od tega so 77 % sredstev porabili za financiranje projektov MSP-jev z manj kot 250 zaposlenimi, 19 % za projekte MSP-jev z najmanj 250, a ne več kot 3000 zaposlenimi in 4 % za financiranje projektov v slovenskem javnem sektorju na področju energetske učinkovitosti in varovanja okolja.

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice