Arhiv novic

Arhiv novic

Za pametne števce električne energije na voljo 13,9 milijona evrov

Ministrstvo za infrastrukturo (MzI) je koncem junija objavilo javni razpis za sofinanciranje nakupa in vgradnje pametnih števcev električne energije za obdobje od leta 2017 do leta 2022. Na voljo je 13,9 milijona evrov nepovratnih sredstev iz evropske kohezijske politike, vloge pa je treba oddati najkasneje do 31. julija 2017.

 

»Predmet javnega razpisa je dodelitev nepovratnih sredstev za nakup in vgradnjo pametnih števcev električne energije. Finančne spodbude, ki se dodeljujejo kot državne pomoči, so namenjene za projekt zamenjave števcev električne energije, in sicer s pametnimi števci, ki elektroenergetskim podjetjem omogočajo tako daljinsko odčitavanje kot tudi samo krmiljenje električnega števca,« pravijo na MzI in dodajajo, da je upravičen namen operacije:

  • nakup in vgradnja pametnih števcev električne energije in pripadajoče komunikacijske opreme (komunikacijski moduli in podatkovni zbiralniki),
  • nakup programske opreme, programske ter strojne opreme za obdelavo podatkov naprednega merilnega sistema,
  • izobraževalne vsebine in marketinške aktivnosti.

Skupna višina finančne spodbude za izvedbo posameznega projekta znaša največ 33 % vrednosti upravičenih stroškov investicije.

Javni razpis, ki ga sofinancira Evropska unija iz Kohezijskega sklada, se izvaja v okviru "Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020", prednostne osi 4 "Trajnostna raba in proizvodnja energije in pametna omrežja", prednostne naložbe "Razvoj in uporaba pametnih distribucijskih sistemov, ki delujejo pri nizkih in srednjih napetostih".

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice