Arhiv novic

Arhiv novic

Za okoljske projekte denar tudi na razpisih LIFE

Evropski program za okolje in podnebne ukrepe LIFE, v katerem je skupaj do leta 2020 na voljo 3,45 milijarde evrov, je namenjen izboljšanju okolja. Letošnji razpisi za tradicionalne projekte so že odprti, nanje pa se lahko prijavijo tudi slovenski projekti.

Od prvega junija je odprtih šest razpisov (najdete jih TUKAJ). Do 15. septembra so odprti razpisi za tradicionalne projekte s področja blaženja podnebnih sprememb, prilagajanja na podnebne spremembe ter podnebnega upravljanja in informiranja, do 1. oktobra za področje okolja in učinkovite rabe virov, do 7. oktobra pa je čas za prijave projektov s področja narave in biotske raznovrstnosti ter okoljskega upravljanja in informiranja.

LIFE je edini finančni program EU, ki je namenjen izključno izboljšanju okolja. Program neposredno implementira okoljske politike in zakonodajo in podpira vse cilje 7. okoljskega akcijskega programa Skupnosti, in sicer: doseganje boljše kakovosti okolja in zdravja prebivalstva, preprečevanje in blaženje podnebnih sprememb, varovanje in ohranjanje biotske raznovrstnosti ter zaustavitev zmanjševanja biotske raznovrstnosti, boljše upravljanje z naravnimi viri in odpadki, spodbujanje trajnostne proizvodnje in potrošnje ter razvoj strateških pristopov pri razvoju politike, vključno z izboljšanjem okoljskega vodenja in ozaveščanja.

Vse o programu LIFE najdete TUKAJ, denar pa je torej na voljo za projekte s področja blaženja in prilagajanja na podnebne spremembe, s področja učinkovite rabe virov ter s področja narave in biotske raznovrstnosti ter okoljskega upravljanja in informiranja.

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice