Arhiv novic

Arhiv novic

Za nakup električnega vozila lahko dobite do 7.500 evrov subvencije

Kar 2,5 milijona evrov bo letos Eko sklad razdelil kupcem električnih vozil. Javna poziva za dodeljevanje nepovratnih sredstev za nova in predelana električna vozila občanom in pravnim osebam bosta objavljena predvidoma 26. februarja letos. Višina nepovratne finančne pomoči je odvisna od kategorije vozila in znaša od 3.000 do 7.500 evrov.

Nadzorni svet Eko sklada je potrdil javna poziva 38SUB-EVPO16 in 39SUB-EVOB16 v skupni vrednosti 2,5 milijona evrov. Razpisa sta namenjena dodeljevanju nepovratnih finančnih spodbud za nova in predelana električna vozila občanom in pravnim osebam. Kot so povedali na Eko sladu, bosta oba razpisa objavljena 26. februarja, in sicer v Uradnem listu RS ter na spletnih straneh Eko sklada in portala Energetika.
Letos bo za električna vozila pravnim osebam, samostojnim podjetnikom in zasebnikom (razpis 38SUB-EVPO16) na voljo dva milijona evrov nepovratnih sredstev, za občane pa je v ta namen (javni poziv 39SUB-EVOB16) razpisanih 500.000 evrov nepovratnih sredstev.

Za kaj lahko dobite denar?

  • Za nakup novega vozila kategorije M1, N1, L7e ali L6e na električni pogon brez emisij CO2 na izpustu;
  • za predelavo vozila v električno vozilo ali nakup vozila, predelanega v električno vozilo, tako da bo serijsko vgrajeni motor na notranje zgorevanje nadomeščen s pogonskim elektromotorjem, kategorije M1, N1, L7e ali L6e ter
  • za nakup novega priključnega hibridnega vozila (plug-in) ali novega vozila na električni pogon s podaljševalnikom dosega (range extender), z emisijami CO2 na izpustu manjšimi od 50 g CO2/km, kategorije M1 ali N1.

Kot poudarjajo na Eko skladu, je višina nepovratne finančne pomoči odvisna od kategorije vozila in znaša od 3.000 do 7.500 evrov, občani pa lahko poleg subvencije hkrati za isto naložbo pridobijo tudi posojilo Eko sklada. 

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice