Arhiv novic

Arhiv novic

Za energetsko prenovo javnih stavb kulturne dediščine

Ministrstvo za infrastrukturo (MzI) je v začetku decembra objavilo povabilo za zbiranje predlogov operacij energetske prenove ožjega javnega sektorja in širšega javnega sektorja v lasti države, ki bi se izvedle kot demonstracijski oziroma pilotni projekt celovite energetske prenove javnih stavb z vsebinsko karakteristiko kulturne dediščine.

Na voljo sta dva milijona evrov evropskih nepovratnih sredstev v letih 2017 in 2018. Rok za oddajo vlog s predlogi pilotnih projektov je 16. december 2016. Posamezna operacija pilotnega projekta mora biti zaključena najkasneje do 30. septembra 2018.

Operacija lahko vsebuje predlog celovite energetske prenove ene stavbe ali sklopa (več) stavb kulturne dediščine. Predlogi operacij morajo biti v skladu z dolgoročno strategijo za spodbujanje naložb energetske prenove stavb, navodili za delo posredniških organov in upravičencev pri ukrepu energetske prenove stavb javnega sektorja ter s priročnikom upravičenih stroškov pri ukrepu energetske prenove stavb javnega sektorja.

Upravičeni do sofinanciranja po tem povabilu so osebe ožjega in osebe širšega javnega sektorja, katerih ustanovitelj je država, oziroma zanje pristojno resorno ministrstvo.


Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice