Arhiv novic

Arhiv novic

Z energetsko sanacijo tudi do 75 % prihrankov pri stroških za energijo

Je vaša hiša brez izolacije? Vam skozi stara in slabo zatesnjena okna uhaja toplota? Ali za ogrevanje 200 m2 plačujete tudi do 2.500 € in več letno? Potem je skrajni čas za energetsko obnovo vašega doma, s čimer lahko stroške energije znižate za 75 odstotkov in več. A takšne prihranke boste dosegli le, če boste izvedli pravilne ukrepe energetske sanacije in to v pravilnem zaporedju. 

Strokovnjaki ocenjujejo, da je takšnih energetsko potratnih stavb, ki ustrezajo ali so blizu zgornjemu opisu, v Sloveniji kar 70 odstotkov. Če živite v takšnem objektu, je smiselno razmisliti o celoviti energetski obnovi doma, s katero lahko dosežemo ne le znatne prihranke pri stroških energije, temveč tudi izboljšamo kakovost bivanja in zmanjšamo negativne vplive na okolje.
Načeloma velja, da je prvi korak sanacija ovoja stavbe, kar pomeni vgradnja energijsko varčnih oken in vrat, izvedba ustrezne izolacije fasade, strehe in tal ter vgradnja sistema prezračevanja. Sledi vgradnja ekonomične ogrevalne naprave na okolju prijazen energent. Ključno pa je, da se pred kakršnimkoli posegom posvetujemo z energetskim svetovalcem, saj ima vsaka hiša svoje specifične značilnosti in zato tudi potrebuje individualno obravnavo.


 

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice