Arhiv novic

Arhiv novic

Z energetskimi sanacijami do letnega prihranka več sto tisočakov

Po uspešni lanski energetski prenovi treh osnovnih šol, ki jim je zagotovila občutne prihranke, v Krškem letos energetsko prenavljajo še vrtec in telovadnico v osnovni šoli Koprivnica ter notranje prostore v osnovni šoli Jurija Dalmatina Krško, ki so jo prav tako energetsko prenovili lani.

Junija letos je namreč občina Krško z ljubljanskim podjetjem NGD, Gradbeni inženiring podpisala pogodbo za energetsko sanacijo vrtca in telovadnice pri osnovni šoli Koprivnica, ki je vredna slabih 270.000 evrov. Kar 85 odstotkov tega denarja predstavljajo nepovratna evropska sredstva.
Prenovili bodo streho, fasado in stavbno pohištvo, kar bo pripomoglo k zmanjšanju porabe energentov. Ocenjujejo namreč, da bodo pri ogrevanju vrtca in telovadnice na leto prihranili okoli 85 MWh. Po terminskem planu naj bi se dela zaključila do konca avgusta letos.

Za energetsko prenovo treh osnovnih šol, vrtca in telovadnice bo občina Krško odštela slabe štiri milijone evrov, zgolj z energetsko sanacijo treh osnovnih šol, ki so jo izvedli lani, pa bodo na leto prihranili približno 300.000 evrov.

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice