Arhiv novic

Arhiv novic

Vetrno združenje vabi

Amicus, Petrol, Vepa, AAE, Alpski vetrni park in Zavod za razvoj gospodarstva so decembra lani ustanovili gospodarsko interesno združenje vetrne energije (GIZ vetrne energije). Njihov cilj je, da »vetrnice postanejo realnost tudi v Sloveniji«. Vse zainteresirane vabijo, da se jim pridružijo.

Kot pravijo ustanovitelji, je temeljno poslanstvo GIZ vetrne energije, da »s svojim delovanjem postane kredibilen in relevanten dejavnik pri oblikovanju strategij in politik energetske oskrbe Slovenije, s ciljem promoviranja in umeščanja vetrne energije v strateške in izvedbene akte Republike Slovenije«. Opozarjajo, da je treba pri tem »zgraditi mrežo kompetentnih in zavzetih članov ter povezav s strokovnimi in civilnimi združenji, ki delujejo na področju vetrne energije v prostoru EU«.

Namen in cilji GIZ vetrne energije so tako promocija vetrne energije in uveljavitve dobrih praks pri načrtovanju, izvedbi in upravljanju projektov izkoriščanja vetrne energije (vetrnih elektrarn) v Sloveniji, pravijo ustanovitelji in dodajajo, da bo njihovo interesno združenje delovalo »v luči uveljavitve koncepta vetrne energije kot pomembnega povezovalnega člena za učinkovite energetske in okoljske rešitve v Sloveniji«.

Več o GIZ vetrne energije najdete TUKAJ.

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice