Arhiv novic

Arhiv novic

Več kot 9 tisoč vlog za naložbe v obnovljive vire in povečanje energijske učinkovitosti stavb

Na javni poziv za nepovratne finančne spodbude občanom za nove naložbe rabe obnovljivih virov energije in večje energijske učinkovitosti stanovanjskih stavb je doslej prišlo 9.115 vlog. Trenutno obdelujejo vloge, ki so prispele 15. 9. 2015 (številka zadnje obdelane vloge je 6.667). Glede na veliko število prejetih vlog je čas obdelave vlog daljši od 90 dni od prejema vloge.

Hkrati pa obveščajo vse vlagatelje, da se nakazila nepovratnih sredstev po izdani odločbi o dodelitvi pravice do nepovratne finančne spodbude in po predložitvi podpisane pogodbe o izplačilu nepovratne finančne spodbude ter popolne zaključne dokumentacije izvajajo tekoče v pogodbenem roku. Če zaključna dokumentacija ni popolna, vlagatelj še pred izplačilom dobi poziv za dopolnitev. V primeru popolne zaključne dokumentacije, iz katere izhaja, da je naložba izvedena pravočasno in skladno s pogoji javnega poziva, pa vlagatelj prejme obvestilo o nakazilu, še pravijo na Eko skladu.

Na vsa morebitna vprašanja odgovorijo po elektronski pošti (ekosklad@ekosklad.si) ali po telefonu vsak ponedeljek, sredo in petek med 13. in 15. uro (telefonska številka je 01 241 48 20).

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice