Arhiv novic

Arhiv novic

V "elektrifikacijo" Idrije in Slovenije tudi Kolektor

Idrijski koncern Kolektor je pred kratkim pred svojim razvojno-tržnim centrom namestil dve polnilni mesti za električna vozila moči 22 kilovatov (kW), na katerih lahko s priključkom Type-2 polnimo vse na trgu dostopne električne avtomobile. Napoveduje, da jih bo po Sloveniji odprl še vsaj sto.

»Da bo potovanje z električnimi vozili udobno in hitro, smo se v koncernu Kolektor odločili, da sledimo trendu povečanega števila električnih vozil in ponudimo trgu ključne komponente in tehnologije za postavitev polnilnic,« so povedali v Kolektorju in dodali, da bodo take polnilnice zaradi njihovih inovativnih tehničnih rešitev cenovno ugodnejše, hkrati pa da vključujejo vse najsodobnejše elemente upravljanja z energijo in se oblikovno vključujejo v okolje ter ulično razsvetljavo.

Prepričani so, da bodo električne polnilnice kmalu postale del »pametnega« doma in »pametnih« skupnosti in ker bo za to obstajala potreba po ustreznem krmiljenju, so skupaj s partnerjem razvili tehnologijo, ki bo uporabniku in distributerju omogočala ustrezen nadzor nad upravljanjem, uporabnikom pa zagotovila udobje, pravijo v Kolektorju.

»Jedro polnilne postaje predstavlja tehnološko inovativna, patentirana rešitev, t. i. Pluton Power oziroma pametna varovalka, ki združuje tri elemente v eni napravi: merjenje, kontrolo in zaščito,« so pojasnili v Kolektorju in dodali, da bo ta rešitev »prinesla revolucijo v naše električne omarice, saj bomo z enostavno zamenjavo obstoječih varovalk s pametnimi dobili popoln nadzor in kontrolo nad vsemi električnimi napravami in bomo o stanju in morebitnih napakah v hiši obveščeni preko pametnega telefona«.

Kot pravijo v Kolektorju, svoje cilje na področju avtomobilske industrije usmerjajo predvsem v uporabo in razvoj naprednih materialov ter v razvoj izdelkov in sistemov, ki v največji možni meri prispevajo k uresničevanju zniževanja izpustov in so usmerjeni v zeleno mobilnost. 

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice