Arhiv novic

Arhiv novic

Uredba spremembah uredbe o podporah proizvodnji elektrike iz OVE in SPTE v javni obravnavi

Najkasneje do 14. decembra lahko na predpisanem obrazcu pošljete morebitne pripombe na Uredbo o spremembah Uredbe o načinu določanja in obračunavanja prispevkov za zagotavljanje podpor proizvodnji električne energije v soproizvodnji z visokim izkoristkom (SPTE) in iz obnovljivih virov energije (OVE), ki je v javni obravnavi.

Država v predlagani spremembi uredbe spreminja ponderje, s katerimi se usklajuje delež prispevkov, ki jih morajo zagotavljati posamezne odjemne skupine končnih odjemalcev električne energije z deležem električne energije, ki jo porabijo. »Ponderje, ki so bili nazadnje določeni leta 2015, je potrebno spremeniti, ker je sedaj že znano, kolikšen je obseg znižanja podpor za elektro intenzivna podjetja po posamezni odjemni skupini,« pojasnjujejo na ministrstvu za infrastrukturo (MzI) in dodajajo, da je Agencija za energijo pri pripravi metodologije za obračunavanje omrežnine za elektrooperaterje za novo regulativno obdobje 2019-2021 pripravila napoved obračunskih moči in porabe električne energije za posamezne odjemne skupine, na podlagi katerih so sedaj izračunani ponderji, ki so prilagojeni na napovedana razmerja med obračunskimi močmi in porabo posamezne odjemne skupine.

Na MzI dodajajo, da je Agencija za energijo po letu 2015 za potrebe določanja omrežnine določila novo odjemno skupino za polnilnice električnih vozil, ki je sedaj v predlagani spremembi uredbe usklajena.

Dodajajo, da je sprememba uredbe o prispevkih »podlaga za Agencijo za energijo, da sprejme nov Akt o prispevkih za zagotavljanje podpor za proizvodnjo električne energije iz obnovljivih virov energije in v soproizvodnji«.

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice