Arhiv novic

Arhiv novic

Tudi v Domelu trajnostni razvoj ključen za rast

»Trajnostni razvoj izdelkov in tudi procesov sta ključna za izboljševanje konkurenčnosti in rast oziroma za ohranjanje visoke pozicije med vodilnimi na svetovnem trgu,« pravi Jožica Rejec, predsednica uprave Domel Holding. Domel namreč že nekaj časa posebno pozornost posveča učinkoviti izrabi energije in materialov, vse več njihovih izdelkov pa pripomore k trajnostnemu razvoju družbe.

V Domelu so tako na primer razvili kompaktno sesalno enoto za sesalnike z energijsko nalepko za razred A+, ki z manjšo porabo električne energije dosegajo enako učinkovitost sesanja kot starejše verzije sesalnikov z višjimi močmi. »V razvoju imamo rešitve sesalnih enot za sesalnike energijskega razreda A++. Razvijamo tudi novo generacijo motorjev za prezračevalne sisteme in vrtna orodja z manj vgrajenega materiala,« našteva Jožica Rejec in doda, da bodo z omenjenimi rešitvami povečali konkurenčnost za nadaljevanje sodelovanja z obstoječimi kupci in hkrati povečali možnost pridobivanja novih poslov.

»Poleg tega štejemo zmanjševanje porabe energije naših izdelkov in manjše obremenjevanje naravnih virov k Domelovi družbeni odgovornosti,« je še dodala Rejčeva.


Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice