Arhiv novic

Arhiv novic

Tudi 'naftni Shell' bo zajetno vlagal v obnovljive vire energije

Royal Dutch Shell bo do leta 2020 za projekte v svojem novem oddelku za nove energije namenil do milijardo dolarjev na leto, je na julijskem Svetovnem naftnem kongresu – srečanju ministrov in gospodarstvenikov iz največjih držav proizvajalk nafte – po poročanju Reutersa in Bloomberga povedal prvi mož Shella Ben van Beurden. Družba je omenjeni novi oddelek ustanovila z namenom, da bi se posvetila področjema obnovljive energije in novih tehnologij ter tako prispevala k zmanjšanju ogljikovih izpustov.

»V nekaterih delih sveta opažamo, da potrošniki že počasi sprejemajo akumulatorske električne avtomobile, stroški vetrne in sončne energije pa hitro upadajo,« je na Svetovnem naftnem kongresu v Carigradu po poročanju Bloomberga dejal Ben van Beurden. Prepričan je, da je to dobra novica za svet in da je treba proces še pospešiti, obenem pa ohranjati priložnosti za proizvajalce fosilnih goriv.

Shell vidi priložnosti v vodikovih gorivnih celicah, utekočinjenem zemeljskem plinu in prihodnji generacij biogoriv za letalski, ladijski in tovorni promet – gre za področja transporta, kjer baterije ne zadoščajo. Po Van Beurdnovem mnenju nestalnost vetrne in sončne energije pomeni tudi, da bodo elektrarne na zemeljski plin igrale dolgoročno vlogo.

Družba je odločena poiskati rešitve in bo za svoj novi oddelek za nove energije do konca tega desetletja namenila do milijardo dolarjev na leto, je še napovedal van Beurden.

 

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice