Arhiv novic

Arhiv novic

Teslini superpolnilniki do konca letošnjega leta v petih državah naše soseščine

Ameriško podjetje Tesla, znano po proizvodnji avtomobilov, sončnih panelov in naprav za shranjevanje energije, namerava do konca tega leta v Bosni in Hercegovini (BiH), Bolgariji, Makedoniji, Romuniji in Srbiji namestiti svoje prve polnilne postaje oz. tako imenovane »superpolnilnike« za električne avtomobile, razkrivajo načrti podjetja za širitev omrežja.

Tesla namerava v Srbiji in Romuniji namestiti po tri superpolnilnike, v BiH, Bolgariji in Makedoniji pa po enega.

Na Hrvaškem, kjer ima postavljeni že dve polnilni postaji, bo podjetje namestilo še štiri nove superpolnilnike. V Sloveniji je do sedaj namestilo že tri polnilne postaje.

Superpolnilniki omogočajo polnjenje z močjo do 145 kW, kjer se ta razdeli na dva sosednja avtomobila, oz. do 120 kW na posamezen avtomobil, kar je več kot 16-krat hitreje od javnih polnilnih postaj.

Podjetje je od prvotne uvedbe omrežja superpolnilnikov v letu 2012 zgradilo že preko 5400 superpolnilnikov, »s čimer smo želeli vsem lastnikom Teslinih avtomobilov, ki jih je po svetu več kot 200.000, omogočiti udobno vožnjo tudi na daljše razdalje«.

Tesla namerava do konca tega leta število svojih superpolnilnikov še podvojiti, kar pomeni, da bo po svetu skupno nameščenih 10.000 polnilnih postaj, je še zapisano na spletni strani podjetja.

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice