Arhiv novic

Arhiv novic

Sveža sredstva za energetsko prenovo javnih stavb

Predvidoma v drugi polovici tega meseca bo ministrstvo za infrastrukturo (MzI) objavilo javni razpis za sofinanciranje celovite energetske prenove stavb v lasti in rabi občin (JOB_2017) v okviru »Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020«. Kot pravijo na MzI, bo na razpolago predvidoma 17,6 milijona evrov. Od tega bo 15 milijonov evrov iz kohezijskega sklada, 2,6 milijona evrov pa bo prispevala naša država.

Sredstva bodo na razpolago za črpanje v letih 2017 in 2018, pravijo na MzI in dodajajo, da bo prvi rok za posredovanje vlog že sredi aprila 2017, saj želijo omogočiti »izvedbo projektov, s katerimi bodo občine kandidirale na tem javnem razpisu, v skladu s terminskimi načrti občin«. Naslednji roki bodo v maju, juniju, septembru in oktobru 2017.

»Pogoji in merila za izbor operacij ostajajo enaki kot pri prejšnjem razpisu, razpisna dokumentacija pa bo spremenjena le z zahtevo po spoštovanju podrobnejših navodil glede priprave dokumentacije (načrt merjenja in kontrole prihrankov energije in drugih učinkov, načrt stalne optimizacije delovanja energetskih sistemov, projektna dokumentacija in upravičeni stroški) in glede na odgovore na zastavljena vprašanja pri prvem razpisu,« pojasnjujejo na MzI.

Poleg javnega razpisa za občine bosta v drugi polovici marca objavljeni tudi povabili k oddaji vlog prijaviteljev za zbiranje predlogov operacij energetske prenove stavb ožjega javnega sektorja (OJS_2017) in širšega javnega sektorja v lasti države (ŠJS_2017), še dodajajo.

 

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice