Arhiv novic

Arhiv novic

Strokovnjaki za nizkoogljičnost, prijavite se na razpis Pioneers Into Practice

Do 21. aprila se lahko prijavite na razpis Pioneers Into Practice – Evropski program strokovnega razvoja za strokovnjake s področja nizkoogljičnosti. Program bo izbranim strokovnjakom omogočil štiri- do šesttedensko praktično izkušnjo z namestitvijo v eni od 15-ih evropskih držav, povrnitev stroškov do višine 2.000 evrov ter izobraževanje, mentorstvo in coaching preko konkretnih skupinskih projektov in interaktivnih delavnic, sporočajo iz Centra odličnosti nizkoogljične tehnologije (CONOT).

Kot pionirji se lahko prijavijo diplomanti relevantnih področij (okoljevarstvo, trajnostni razvoj, mobilnost, energetska omrežja, gradbeni sektor, gospodarjenje z zemljo ter vodami) z vsaj dvema letoma delovnih izkušenj, kot gostitelji pa organizacije, ki imajo izkušnje oziroma interes za relevantna področja in lahko gostijo enega ali več pionirjev v septembru in oktobru (s tem nimajo nobenih stroškov). Prijavijo se lahko kandidati iz majhnih, srednjih in velikih podjetij, nevladnih organizacij, univerz, inštitutov, javne uprave.

Kot pravijo na CONOT, je program Pioneers into Practice edini evropski program razvoja znanja, namenjen strokovnjakom s področja nizkoogljičnosti in ostalih področij, povezanih s klimatskimi spremembami. Kot profesionalni mobilni program Climate-KICa združuje strokovnjake iz industrije, malih podjetij, univerz, raziskovalnih ustanov, lokalnih uprav in tudi neprofitnih in javnih organizacij.

Pogoji za prijavo za pionirje so: univerzitetna diploma iz relevantnih področij v povezavi s klimatskimi spremembami in/ali nizkoogljičnim gospodarstvom (okoljevarstvo, trajnostni razvoj, mobilnost, energetska omrežja, gradbeni sektor ter gospodarjenje z zemljo in vodami), najmanj dve leti delovnih izkušenj (lahko tudi prostovoljskih) na relevantnih področjih, razpoložljivost ob vseh določenih datumih za aktivnosti, ki so določene v programu, biti morate v Sloveniji, imeti morate napredno znanje angleščine (vsaj B2 nivo), med pogoji pa so tudi vedoželjnost, fleksibilnost in predanost.

Pogoji za prijavo za gostitelje so: izkušnje oziroma interes za relevantna področja v povezavi s klimatskimi spremembami ali nizkoogljičnim gospodarstvom (okoljevarstvo, trajnostni razvoj, mobilnost, energetska omrežja, gradbeni sektor ter gospodarjenje z zemljo ter vodami), biti morate v Sloveniji, zainteresirani za širjenje omrežja, pridobivanje in izmenjavo znanj, gostite pa lahko enega ali več pionirjev v septembru in oktobru (štiri do šest tednov) in jim v tem času zagotovite delovni prostor, ustrezno delo in nadzor.

Tako pionirji kot gostitelji se lahko prijavite do 21. aprila letos, in sicer TUKAJ

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice