Arhiv novic

Arhiv novic

Serija okoljskih risank Lepši svet

Serija okoljskih risank Lepši svet

Borzen, slovenski operater trga z elektriko, v okviru blagovne znamke TRAJNOSTNA ENERGIJA skupaj z RTV Slovenijo predstavlja projekt miniserije okoljskih risank z naslovom LEPŠI SVET, ki pripovedujejo o učinkoviti rabi energije in obnovljivih virih energije. Z risankami, ki so prvenstveno namenjene otrokom med četrtim in desetim letom starosti, želi Borzen omenjene tematike približati najmlajšim.

Miniserija slovenskih okoljskih risank z naslovom LEPŠI SVET, ki je nastala na pobudo Borzena, nagovarja najmlajše otroke stare med štiri in deset let. Glavna junaka, Tina in Rok, skupaj s svojim psičkom Edijem ter vsevedno tablico Nikom na razburljivih in zanimivih dogodivščinah spoznavata:

  • kako varčujemo z elektriko,
  • kako ravnamo z odpadki,
  • kako nastane elektrika in kaj so obnovljivi viri energije,
  • kako smo učinkoviti v prometu,
  • kako se ogrevamo in učinkovito ravnamo s toplotno energijo

Risana serija se trenutno predvaja na RTV SLO 2, istočasno pa so risanke na voljo tudi na spletnih straneh in družabnih omrežjih. V kratkem bodo risanke posnete na DVD-je in oplemenitene s poučnim gradivom za vzgojitelje in učitelje ter posredovane po relevantnih izobraževalnih institucijah po vsej državi.

LEPŠI SVET je serija risank, ob kateri lahko uživa in se na zabaven način skupaj uči celotna družina, zato jo ob rojstvu pospremlja slogan 'Glejmo skupaj!'.

Oglejte si risanke.


Povezave
Dokumenti
Povezani članki
 

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice