Arhiv novic

Arhiv novic

S 3D tiskanjem izdelali nadomestne dele za industrijsko parno turbino

Siemens se lahko pohvali z novim prebojem na področju aditivne proizvodnje v elektroenergetiki. Kot so iz podjetja sporočili v torek, so namreč s 3D tiskanjem iz kovine prvič izdelali nadomestne dele za industrijsko parno turbino.

Po navedbah podjetja so natisnili tesnilna obroča, ki v parni turbini s pomočjo stisnjenega zraka ločujeta olje od pare. Obroča zdaj kot nadomestna dela nameščajo na industrijsko parno turbino SST-300, ki deluje v obratu družbe JSW Steel Ltd. v mestu Salem v Indiji.

»Najnovejši preboj bo spremenil pravila igre na tem področju, saj bistveno skrajšuje čas, potreben za izdelavo rezervnih delov, ter nam tako omogoča še hitrejše izpolnjevanje zahtev naših strank. Novi dosežek potrjuje, da naše vlaganje v aditivno proizvodnjo in napredek, ki ga dosegamo pri inovacijah na tem področju, v skladu z našimi pričakovanju predstavljata pozitiven doprinos k energetiki v tej vznemirljivi digitalni dobi,« je dejal Thorbjörn Fors, prvi mož Siemensovega oddelka za elektroenergetske storitve, razpršeno proizvodnjo ter nafto in plin.

Siemens je mejnike postavljal že lani, ko je pri polni obremenitvi uspešno zaključil preizkus delovanja plinske turbine, pri kateri so lopatice v celoti izdelane s pomočjo tehnologije aditivne proizvodnje.

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice