Arhiv novic

Arhiv novic

Proizvajalca avtomobilov in hiš v partnerstvo za zeleno prihodnost

Proizvajalec vozil BMW in proizvajalec hiš Lumar sta združila moči v novem partnerstvu. Rezultat sodelovanja sta nov BMW i3 Lumar Edition in posebna linija LUMAR iEdition hiš. Partnerstvo sta začela s predstavitvijo BMW i3 Lumar Edition, ki je namenjen slovenskemu trgu, in posebne linije Lumar iEdition hiš.

Zakaj partnerstvo? Poleg prizadevanja za trajnostni razvoj Lumar in BMW delita tudi predanost vrhunskemu dizajnu, tehnološki dovršenosti, nenehnemu iskanju pionirskih rešitev za vsakdanjo mobilnost in življenje ter se prilagajata življenjskemu stilu urbanih ljudi, pojasnjujeta podjetji in dodajata, da so vsi njuni izdelki in rešitve pripravljeni na prihodnost že danes.

Tako bodo Lumarjeve premium iEdition hiše opremljene z BMW i Wallboxom in drugimi BMW i dodatki, ki so potrebni za lažjo vsakodnevno uporabo električnega vozila. Kot je dejal Marko Lukič, direktor Lumarja, verjamejo, da lahko skupaj bistveno pripomorejo k ozaveščanju širše družbe glede CO2 nevtralne gradnje in bivanja.

Kot poudarjajo v podjetjih, je ob povečanju deleža obnovljivih virov in zmanjšanju porabe energije treba zagotoviti tudi zmanjšanje izpustov toplogrednih plinov in posledično ogljičnega odtisa. »Te smernice so upoštevane tako pri uporabi materialov za gradnjo nizkoenergijskih in pasivnih hiš kot avtomobilov BMW i. Ob okolju prijazni gradnji in razgradnji, saj je praktično vse sestavine hiše in tudi avtomobila mogoče ponovno uporabiti, sta hiša in avtomobil lahko povezana tudi v času uporabe. Z nadgradnjo hiše s fotovoltaično elektrarno namreč ne pokrijemo samo povprečne potrebe po energiji, z zeleno električno energijo lahko poganjamo tudi električni avtomobil,« so še pojasnili predstavniki obeh družb.

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice