Arhiv novic

Arhiv novic

Prispevajte idejo za boljšo prihodnost

Tehnološki park Ljubljana se je letos pridružil pobudi evropskega združenja Climate-KIC ClimateLaunchpad in do 20. maja zbira ideje za inovacije na področju podnebnih sprememb, prilagajanja nanje in njihove blažitve. Natečaj je namenjen tistim, ki idejo imajo oziroma razmišljajo o rešitvi, a nimajo sredstev, da bi jo začeli uresničevati. Obstoječa podjetja lahko na natečaj prijavijo tudi le projekt, za katerega znotraj podjetja še nimajo zagotovljenih sredstev oziroma je še v fazi idejne zasnove.

V Tehnološkem parku Ljubljana so se letos pridružili pobudi evropskega združenja Climate-KIC ClimateLaunchpad, ki na leto odkrije več kot 1.000 novih idej na področju čistih tehnologij za boj proti podnebnim spremembam. Cilj natečaja ClimateLaunchpad je spodbuditi mlade raziskovalce, študente, start-upe, mala in velika okoljska visokotehnološka in druga podjetja, da razmislijo o inovativnih idejah, ki nam bodo (ali pa vsaj našim zanamcem) spremenile življenje na bolje oziroma pomagale, da naš planet ostane lep, čist in zdrav za vsaj še nekaj generacij, so povedali v Tehnološkem parku.

Prijave na ClimateLaunchpad 2016, največji evropski natečaj poslovnih idej na področju čistih tehnologij, so odprte do 20. maja 2016, prijaviti pa se morate TUKAJ

Kot pravijo v Tehnološkem parku, natečaj omogoča dvodnevni poslovni trening z vrsto usposabljanj za pripravo udeležencev na nacionalni finale, kjer bo vsak predstavil svoj poslovni načrt strokovni žiriji; finalisti vsake države gredo na evropski finale, ki bo oktobra v Estoniji (stroški za udeležence so pokriti). Poleg tega bo najboljših 10 ekip finala uvrščenih v Climate-KIC Accelerator, poslovno šolo, osredotočeno na razvoj in trženje start-up podjetij na področju čistih tehnologij.

Privlačne so tudi nagrade: nacionalna zmagovalna ekipa prejme električni avto Conot v uporabo za teden dni, brezplačno uporabo coworking prostora TPLJ za tri mesece, 1:1 svetovanje do tri ure s podjetniškim mentorjem TPLJ ter svetovalni dan z Matjažem Harmeljem, ZaVita d. o. o. na temo realizacije okoljske poslovne ideje. Končni zmagovalec evropskega finala pa prejme denarno nagrado, in sicer 10.000 evrov. Drugo uvrščeni bo dobil pet tisoč evrov, tretji pa 2.500 evrov.

Pogoji za prijavo so:

  • kandidat še ne posluje oziroma podjetje ne obstaja več kot 1 leto;
  • kandidat nima znatnega prihodka;
  • kandidat je doslej pridobil manj kot 200.000 evrov naložb;
  • kandidat do sedaj še ni prodal svojega izdelka, rešitve ali prototipa.

Natečaj je torej, pravijo v Tehnološkem parku Ljubljana, namenjen tistim, ki idejo imajo oziroma razmišljajo o rešitvi, a nimajo sredstev, da bi jo začeli uresničevati. »Obstoječa podjetja lahko na natečaj prijavijo tudi le projekt, za katerega znotraj podjetja še nimajo zagotovljenih sredstev oziroma je še v fazi idejne zasnove,« dodajajo.

Partnerji nacionalnega natečaja ClimateLaunchpad so poleg Tehnološkega parka Ljubljana še Center odličnosti nizkoogljične tehnologije CO NOT, Ekod d. o.o in Sadko.si ter ZaVita d. o. o..  Združenje Climate-KIC je ustanovil Evropski inštitut za inovacije in tehnologijo (European Institute of Innovation and Technology, EIT), in sicer zato, da bi spodbujal inovacije na področju podnebnih sprememb, prilaganja nanje in njihove blažitve.

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice