Arhiv novic

Arhiv novic

Primer dobre prakse: Slovenci posodobili enega največjih sistemov za spremljanje rabe energije v Bolgariji

Slovenska družba Resalta je nedavno nazaj zaključila projekt, ki ga je izvajala s Serdiko, enim največjih trgovskih centrov v Bolgariji. Resaltina skupina je v centru posodobila sistem za spremljanje rabe energije in s tem Serdiki opazno povečala zmožnost nadzora nad rabo energije, je Resalta sporočila v izjavi za javnost.

Trgovski center Serdika ima več kot 210 trgovin in restavracij ter izpolnjuje pogoje za trajnostno stavbo. Resalta je pomagala razrešiti težave z zastarelim sistemom za spremljanje rabe energije, ki je bil v uporabi od odprtja trgovskega centra. »Stari sistem za spremljanje rabe energije je bil neoptimalen, njegovo zbiranje in analiziranje podatkov pa zamudno, kar pomeni, da ni izpolnjeval zahtev vodstva glede prispevanja k dobro informiranim odločitvam za izboljšanje učinkovitosti,« so povedali v Resalti.

Resalta je namestila najnovejši in najsodobnejši sistem za spremljanje rabe energije podjetja Schneider Electric – EcoStruxure Power monitoring Expert 9.0 – ki omogoča najbolj napredne energetske vizualizacije za izračun, modeliranje, napovedovanje in spremljanje glavnih kazalnikov energetske učinkovitosti. 

Implementacija projekta je bila zaključena znotraj enega meseca, vključevala pa je meritve več kot 250 obstoječih električnih števcev, ob čemer so bili nekateri izmed njih zamenjani z novimi. Uporabljeni sistem za upravljanje z energijo je eden največjih v Bolgariji. 

 

 

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice