Arhiv novic

Arhiv novic

Prijavite se za nagrade EU za trajnostno energijo

Vsi, ki delate na inovativnih in učinkovitih projektih s področja energetske učinkovitosti in obnovljivih virov energije v državah EU, Islandiji, na Norveškem, v Albaniji, BiH, Makedoniji, Črni gori, Srbiji, Turčiji, Izraelu, Moldaviji, Švici, na Ferskih otokih ali v Ukrajini se lahko prijavite za EU nagrado za trajnostno energijo, je sporočila Evropska komisija.

Obstaja nekaj kategorij omenjene nagrade: »potrošniki« - za akcije, ki vodijo do spremembe vedenja pri posameznih porabnikih energije, »javni sektor« za zgledne pobude, ki jih vodijo javne in neprofitne organizacije, »podjetja« za napredna podjetja in nagrada za »državljane« za projekte, ki najbolje ujamejo domišljijo javnosti.

Po besedah Evropske komisije morajo biti projekti inovativni z originalnimi značilnostmi, ki bodo pritegnile medije v EU, imeti morajo merljiv učinek in pomagati zmanjšati porabo energije ali spodbuditi rabo obnovljivih virov energije, kar bo prispevalo k doseganju podnebnih in energetskih ciljev EU. Prav tako morajo imeti pozitivno podporo javnosti, možno pa mora biti tudi, da se jih da replicirati po vsej Evropi.

Nagrade bodo podeljene na Evropskem tednu trajnostne energije (EUSEW), ki poteka vsako leto junija. Gre za en mesec dolgo serijo aktivnosti – med drugim konference (med 13. in 17. junijem 2016), lokalne trajnostne energetske dogodke in EU nagrade za trajnostno energijo, posvečeno razvoju varne energetske prihodnosti v Evropi.

Več najdete TUKAJ.

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice