Arhiv novic

Arhiv novic

Potegujte se za nagrado Sekretariata Alpske konvencije

Če ste letos, lani ali predlani napisali diplomsko, magistrsko ali doktorsko delo na eno od tem, ki so neposredno povezane z Alpami, se lahko potegujete za nagrado Stalnega sekretariata Alpske konvencije, ki jo podeljuje vsaki dve leti. Tema letošnje nagrade »Young Academics Award« je zeleno gospodarstvo v Alpah. Prijavite se lahko do 30. aprila 2016.

Natečaj za nagrado je namenjen magistrskim nalogam izvedenih v letih 2014/2015 in 2016, ki so obravnavala naslednja vsebinska področja:

  • energetska učinkovitost in nizkoogljično gospodarstvo,
  • gospodarstvo, ki ravna učinkovito z viri (vključno z ravnanjem z odpadki),
  • ekosistemske storitve in gospodarstvo, ki temelji na naravnem kapitalu ter
  • gospodarstvo, ki spodbuja kakovost življenja in blaginjo.

Predvidene so tri glavne nagrade, ki jih podeljujeta predsedstvo Alpske konvencije in Stalni sekretariat Alpske konvencije. Prva nagrada v vrednosti 1.000 evrov, druga nagrada v vrednosti 750 evrov in tretja nagrada v vrednosti 500 evrov. Organizator pa obljublja še tri dodatne denarne nagrade za magistrske naloge o temah, vezanih na območja delovanja informacijskih točk oziroma vsebinska področja, ki so posebej zanimiva za delovanje informacijskih točk.

Prispele diplomske, magistrske in doktorske naloge bo ocenila strokovna žirija, ki jo sestavljajo raziskovalci in profesorji iz različnih Alpskih držav. Rok za oddajo dokumentacije za nagradni natečaj je 30. 04. 2016 na naslov
yaa@alpconv.org.

Več informacij najdete TUKAJ.

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice