Arhiv novic

Arhiv novic

Poenotena pravila za priklop odjemalcev po celotni Evropi

Združenje proizvajalcev električne energije Eurelectric je skupaj z drugimi bruseljskimi združenji, ki zastopajo operaterje distribucijskih omrežij – Evropsko zvezo lokalnih energetskih podjetij (CEDEC), zastopništvom evropskih neodvisnih podjetij za distribucijo plina in električne energije (GEODE) ter Združenjem za pametna omrežja evropskih operaterjev distribucijskih omrežij (EDSO for Smart Grids) – posredovalo odziv na smernice za izvajanje, ki jih je pripravilo Evropsko združenje sistemskih operaterjev prenosnih omrežij za električno energijo (ENTSO-E).

V druženju Eurelectric so mnenja, da smernice v sedanji obliki državam članicam ne bodo nudile dovolj podpore v procesu izvajanja kodeksa omrežja za priključitev odjemalcev, zato v posodobljenem osnutku želijo več tehničnih pojasnil, so sporočili iz omenjene organizacije. Namen teh dokumentov je poenotiti pravila za priklop odjemalcev po celotni Evropi.

ENTSO-E je tako v sklopu zahtev kodeksa omrežja za priključitev odjemalcev pripravil dokumente (IGD – Implementation Guidance Documents), ki poenotijo in dodatno priporočajo s tehničnega vidika implementacijo zahtev na nacionalnem nivoju. Namen teh dokumentov – v javni razpravi so bili do 16. januarja 2017 – je poenotiti pravila za priklop odjemalcev po celotni Evropi.

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice