Arhiv novic

Arhiv novic

Pipistrel in Honeywell podpisala memorandum o soglasju za razvoj trga zračne mobilnosti v mestih

Slovenski proizvajalec lahkih letal Pipistrel in ameriški multinacionalni konglomerat Honeywell sta podpisala memorandum o soglasju (MoU) za raziskovanje in razvoj rešitev za trg mobilnosti v mestih, je sporočil Pipistrel.

V okviru skupnega sodelovanja bosta podjetji združili letalsko elektroniko, navigacijske sisteme, povezljivost sistemov za nadzor letenja ter ostale izdelke in storitve družbe Honeywell s Pipstrelovimi bodočimi vertikalnimi letalniki (VTOL), kar bo slednjim omogočilo popolnoma avtonomno delovanje.

 »Gre za začetek skupnega dolgoročnega sodelovanja na področju mobilnosti v mestih,« je povedal Ivo Boscarol, ustanovitelj in direktor podjetja Pipistrel, ter dodal, da strokovno znanje in izkušnje podjetja Honeywell na področju avionike in sistemov za nadzor letenja, sistemske integracije, certificiranja in proizvodnje v kombinaciji s Pipistrelovim znanjem na področju načrtovanja in razvoja naprednih ultralahkih letal predstavlja popolno partnerstvo, ki bo prineslo napredek na področju zračne mobilnosti v mestih, še navaja sporočilo za medije. Podjetje Uber je že izbralo Pipistrel za enega od partnerjev pri razvoju svoje rešitve na področju urbane mobilnosti.

»Trg zračne mobilnosti v mestih predstavlja veliko izzivov, vendar je Honeywell na njem dobro pozicioniran v smislu podpore in rasti,« je povedal Carl Esposito, predsednik strateške poslovne enote za elektronske rešitve pri Honeywell Aerospace. »Podjetja, ki želijo doseči napredek v mobilnosti v mestih, se soočajo s številnimi tehničnimi, varnostnimi, certifikacijskimi in poslovnimi izzivi, ki jih prinaša razvoj novega načina potovanja v že tako gostem zračnem prometu. Razumevanje kompleksnosti letalske in vesoljske industrije ter zapuščine inovativnih tehnologij lahko spremeni način, kako pristopati k temu razvijajočemu se trgu. Pipistrel je znan kot vodilno podjetje na področju lahkih zrakoplovov in to je odlična priložnost, da podpremo njihovo vizijo bodočega vertikalnega letalnika z našo vodilno avioniko, sistemi za nadzor letenja in drugimi potencialnimi izdelki in storitvami,« je še dodal Esposito.

 

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice