Arhiv novic

Arhiv novic

Objavljen mednarodni študentski natečaj Go Green in the City

Družba Schneider Electric je že sedmo leto zapored objavila natečaj Go Green in the City. Natečaj je namenjen študentom inženirstva in poslovanja, promovira pa inovativne energetske rešitve pametnih mest, pravijo v omenjeni družbi. Dodiplomski in podiplomski študenti inženirstva in poslovnih ved se lahko nanj prijavijo do 12. maja.

Študenti se morajo prijaviti v parih, pri čemer mora biti vsaj ena članica ekipe ženskega spola, saj želi družba Schneider Electric tudi tako spodbujati enakopravnost spolov. Dvojice bodo povabili k oddaji poslovnih načrtov, ki bodo predstavljali njihove ideje za inovativne rešitve upravljanja z energijo v mestih, in sicer za eno izmed štirih osnovnih segmentov družbe Schneider Electric: strategija & tehnologija, energetska učinkovitost hladilnih naprav, shranjevanje energije & učinkovitost, integrirani urbani energetski sistemi ter osredotočanje na vse ostale unikatne ideje, so pojasnili v omenjeni družbi.

Razglasitev 100 ekip, ki se bodo uvrstile v polfinale, bo 9. junija 2017. Udeleženci bodo imeli na voljo dva meseca, da bodo z mentorjem iz družbe Schneider Electric delali na svojih primerih. Nato pa bodo 12. avgusta razglasili 12 ekip, ki se bodo uvrstile v finale. Te bodo v Parizu od 9. do 13. oktobra 2017 tekmovale v velikem finalu.

Zmagovalna ekipa bo za nagrado prejela potovanje okoli sveta v slogu VIP oseb, pravijo organizatorji in dodajajo, da bodo zmagovalcu obiskovali tovarne družbe Schneider Electric, kjer se bodo lahko družili s tamkajšnjimi zaposlenimi in direktorji. »Zmagovalni ekipi pa bodo ponudili tudi zaposlitev v družbi Schneider Electric oziroma v podružnici družbe, ki se nahaja v njihovi državi,« so še dodali.

Podrobnosti najdete TUKAJ.

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice