Arhiv novic

Arhiv novic

Objavljamo natečaj za najmlajše »LEPŠI SVET« 2017

Objavljamo natečaj za najmlajše »LEPŠI SVET« 2017

Borzen, slovenski operater trga z elektriko, v okviru svoje blagovne znamke Trajnostna energija, objavlja natečaj »Lepši svet« 2017, na katerem lahko sodelujejo slovenski vrtci in osnovne šole. Skupine otrok na natečaj pošljejo risbe na temo lepšega sveta, s poudarkom na obnovljivih virih energije in učinkoviti rabi energije. Na ta način želi Borzen omenjene tematike približati tudi najmlajšim.

Natečaj »LEPŠI SVET« 2017 je namenjen skupinam predšolskih otrok (od 3. leta starosti dalje) ter skupinam otrok prve triade osnovne šole. Da bi pri omenjeni populaciji vzbudili zanimanje ter okrepili znanje na področju obnovljivih virov energije in učinkovite rabe energije, lahko otroci na svojstven način narišejo kako si oni predstavljajo lepši svet. Risbe sodelujočih skupin otrok bodo sodelovale v žrebanju, pri čemer bo izžrebana ekipa obiskala RTV Slovenijo – doživela bo ogled televizijske hiše in ogled risank Lepši svet v studiu TV Slovenija. Na obisku TV Slovenija bodo otroci spoznali delo na televiziji, si ogledali prostore in izvedeli kako poteka snemanje in priprava oddaj.

Natečaj poteka med 2. februarjem in 17. marcem 2017. 

Natečaj je sopotnica seriji slovenskih okoljskih risank za otroke z istoimenskim naslovom Lepši svet. Serija primarno nagovarja najmlajše otroke, stare med štiri in deset let. Glavna junaka, Tina in Rok, skupaj s svojim psičkom Edijem ter vsevedno tablico Nikom na razburljivih in zanimivih dogodivščinah spoznavata:

  • kako varčujemo z elektriko,
  • kako ravnamo z odpadki,
  • kako nastane elektrika in kaj so obnovljivi viri energije,
  • kako smo učinkoviti v prometu,
  • kako se ogrevamo in učinkovito ravnamo s toplotno energijo. 

Risana serija, ki je nastala v sodelovanju med Borzenom in RTV Slovenijo, bo na RTV SLO 1 prvič predvajana v času zimskih počitnic 2017, istočasno pa bodo risanke na voljo tudi na spletnih straneh in družabnih omrežjih. V letu 2017 bodo risanke posnete na DVD-je in oplemenitene s poučnim gradivom za vzgojitelje in učitelje ter posredovane relevantnim izobraževalnim institucijam po državi.

LEPŠI SVET je serija risank, ob kateri lahko uživa in se na zabaven način skupaj uči celotna družina, zato jo spremlja slogan 'Glejmo skupaj!'.

Več informacij in prijava so dostopni na povezavi
Povezave
Dokumenti
Povezani članki
 

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice