Arhiv novic

Arhiv novic

O menedžmentu mestnih središč na brezplačnih delavnicah

SPIRIT Slovenija,javna agencija je v program dela 2016-2017 prvič vključila spodbujanje inovativnih ukrepov za oživljanje podjetništva v mestnih jedrih, in sicer z glavnim ciljem vzpostavitve in profesionalizacije pristopa menedžmenta mestnih središč (Town Centre Management - TCM) na nacionalni ravni. V jesenskih mesecih, od septembra do novembra, bodo tako izvedli analizo o stanju podjetništva v mestnih središčih za uvajanje modelov mestnega managementa, v tem času pa bo tudi s pomočjo sofinanciranja ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) potekalo še sedem brezplačnih regijskih izobraževanj – delavnic za spodbujanje in širitev modela managementa mestnih središč, so povedali v SPIRIT.

Model TCM temelji na povezovanju in sodelovanju vseh deležnikov, ki so ključni za živa mestna središča. Stanje podjetništva bodo ugotavljali z analizo potrošnje in zasedenosti poslovnih prostorov v mestnih jedrih, pregledom ponudbe, dogajanja in ostalimi vsebinami. Takšna analiza bo nato izbranim mestom v pomoč pri razvoju in uvajanju modelov mestnega menedžmenta in oživljanju podjetništva v mestnih središčih.

V jesenskem času bodo organizirane brezplačne regijske delavnice za spodbujanje in širitev modela menedžmenta mestnih središč, namenjenih vsem ponudnikom iz mestnih središč in predstavnikom občinskih uprav. Delavnice vodi Zavod Otok Koper kot primer nagrajene dobre prakse. Več informacij lahko dobite pri: miran.kospenda@koper.si.

Več o aktivnostih agencije na področju spodbujanja menedžmenta mestnih središč pa
na tej povezavi.


Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice