Arhiv novic

Arhiv novic

Nepovratna sredstva za energetsko učinkovitejše ogrevanje

Energetika Ljubljana je ponovno podaljšala javni poziv za dodelitev nepovratnih finančnih spodbud za ukrepe v večjo energijsko učinkovitost, in sicer konkretno za vgradnjo nove toplotne postaje ob priključitvi na sistem daljinskega ogrevanja in za vgradnjo novih kotlov ob priključitvi na sistem distribucije zemeljskega plina. Razpis je odprt do porabe sredstev oziroma do 30. novembra 2015.

Upravičenci do nepovratne finančne spodbude so gospodinjstva, javni sektor, pravne osebe javnega prava, gospodarske družbe in samostojni podjetniki na območju Mestne občine Ljubljana, Občine Brezovica, Občine Dobrova - Polhov Gradec, Občine Dol pri Ljubljani, Občine Ig, Občine Medvode, Občine Škofljica in Občine Log-Dragomer.

Izvedete lahko naslednje ukrepe:

  • vgradnja nove toplotne postaje ob prvi priključitvi na sistem daljinskega ogrevanja,
  • vgradnja novega kotla z visokim izkoristkom ob prvi priključitvi na sistem distribucije zemeljskega plina.

V primeru stanovanjske hiše je kandidat upravičen do spodbude 750 evrov neto za vgradnjo toplotne postaje oziroma 650 evrov neto za vgradnjo kotla na zemeljski plin. Energetika Ljubljana bo za fizične osebe ob izplačilu spodbude od bruto vrednosti spodbude obračunala in plačala akontacijo dohodnine v višini 25 % v skladu z zakonom o dohodnini. Morebitna doplačila dohodnine v skladu z njegovo letno dohodninsko odločbo gredo v breme vlagatelja.

Vlagatelji lahko vlogo za pridobitev nepovratne finančne pošljejo na naslov: Energetika Ljubljana d.o.o., Verovškova ulica 62, 1000 Ljubljana, in sicer do porabe sredstev oziroma do vključno 30. novembra 2015.

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice