Arhiv novic

Arhiv novic

Nemški E.ON začel ponujati 100-odstotno samozadostno oskrbo s sončno energijo brez baterij

Nemška energetska družba E.ON je začela svojim odjemalcem v Nemčiji ponujati možnost shranjevanja električne energije iz lastnih sončnih elektrarn brez uporabe običajnih baterij, je zapisano na spletni strani družbe. Lastniki fotovoltaičnih sistemov lahko svojo električno energijo brez omejitev dovajajo neposredno v virtualno skladišče SolarCloud, ki služi tako gospodinjskim kot tudi drugim potrebam po energiji. E.ON bo začel produkt v naslednjih mesecih ponujati tudi v Italiji.

Kot pojasnijo v družbi E.ON, bodo odjemalci z novim sistemom prihranili na stroških nakupa in namestitve fizičnih naprav za shranjevanje energije, obenem pa se bodo rešili tudi skrbi glede za vzdrževanja. Med glavnimi prednostmi novega sistema izpostavijo predvsem ugodne pogoje pri zagotavljanju energetskega »dobroimetja« za zimo ter možnost 100-odstotne oskrbe z električno energijo iz lastnih fotovoltaičnih sistemov. To bi pomenilo konec izgub učinkovitosti, pravijo v E.ON.

V Nemčiji je trenutno več kot 1,6 milijona operaterjev sončnih sistemov, po navedbah družbe E.ON in glede na podatke platforme Sunroof, ki jo je družba zagnala skupaj s tehnoloških velikanom Google, pa je v Nemčiji še 10 milijonov streh, ki so ustrezne za namestitev fotovoltaičnih sistemov.

Produkt je na voljo v različnih oblikah. Pri osnovni različici, ki je vezana na fotovoltaične sisteme, znašajo mesečni stroški na nemškem trgu 30,99 evra.

 

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice