Arhiv novic

Arhiv novic

Na letošnjem Elektrofestu z mladimi o elektromagnetnem sevanju

»Elektrike ni brez infrastrukture, infrastrukture ni brez posegov v prostor, teh ni brez družbenega konsenza, slednjega pa ni brez razumevanja.« S temi besedami je letošnji, že tretji po vrsti, Elektrofest odprl mag. Uroš Salobir iz družbe ELES, nujnost energetskega opismenjevanja pa so izpostavili tudi predstavniki ostalih institucij, ki so minuli petek z Elesom pripravile celodnevni dogodek za mlade. Tokratni Elektrofest so posvetili elektromagnetnemu sevanju in tako povezali energetiko z zdravjem.

Da morajo ne le mladi, ampak tudi splošna javnost razumeti pomen energetike za življenje vsakega posameznika, so se strinjali vsi vodilni možje sodelujočih institucij – ELES-a, Elektroinštituta Milan Vidmar (EIMV), Fakultete za elektrotehniko in družbe GEN energija.

»Na fakultetah potrebujemo najboljše dijake, v laboratorijih pa najboljše inženirje,« je ob tem poudaril direktor GEN energije Martin Novšak in dodal, da pa prav zato mladi potrebujejo celovito informiranost, ki pa mora seveda izhajati iz ustrezne strategije oz. vizije.

Tudi po mnenju dekana Fakultete za elektrotehniko dr. Igorja Papiča se je mogoče begu možganov, ki ga je omenil Novšak, izogniti z boljšo informiranostjo mladih. »Pa ne le mladih, tudi starejših,« je dejal Papič in dodal, da se lahko stroka le tako izogne energetskim dezinformacijam, kar pa je še kako pomembno prav zaradi mladih, »saj bodo ne nazadnje ti živeli v obdobju novega energetskega koncepta oz. strategije«.

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice