Arhiv novic

Arhiv novic

Na koroškem v slabem letu in pol trije novi leseni vrtci

Trije leseni vrtci na Koroškem, ki jih je družba Lesoteka hiše zgradila prej kot v 16 mesecih, so bili narejeni po načelu javno-zasebnega partnerstva. »Vse, kar delamo z javnim denarjem, mora biti v skladu z načeli zelenega, krožnega gospodarstva,« je poudaril župan mestne občine Slovenj Gradec Andrej Čas. Žan Pritržnik, direktor podjetja Lesoteka hiše, pa je na decembrskem dnevu odprtih vrat v Podgorju pri Slovenj Gradcu izpostavil, da je njihovo podjetje eno redkih v Sloveniji, ki ima vzpostavljeno gozdno-lesno verigo. 

Kot je poudaril Pritržnik, je njegovo podjetje s temi vrtci na Koroškem dokazalo, da je drugačno in inovativno. »V naše vrtce je vgrajenega veliko več lesa kot v druge, kar pomembno vpliva na počutje otrok in zaposlenih. Drugačni smo tudi zato, ker smo eni redkih v Sloveniji, ki imamo vzpostavljeno gozdno-lesno verigo,« je poudaril Žan Pritržnik.

»Sodelovanje z Lesoteko in Gozdnim gospodarstvom Slovenj Gradec daje priložnost domačemu gospodarstvu, domačim podjetjem in obrtnikom,« je izpostavil župan Andrej Čas. Dejal je, da je način javno-zasebnega partnerstva, po katerem so bili zgrajeni vsi trije Lesotekini vrtci na Koroškem, izjemnega pomena za razvoj lokalnega okolja. »Vesel sem, da smo šli po tej poti, podobne projekte pa načrtujemo tudi v prihodnje,« je izpostavil župan. Prepričan je, da lahko javne naložbe pomembno prispevajo tudi k večji uporabi lesa, kar je najboljša promocija in spodbuda za širšo uporabo tega materiala v gradbeništvu. 

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice