Arhiv novic

Arhiv novic

Na Eko reliju od Ljubljane do Maribora za manj kot osem evrov

Varna in varčna vožnja je manj obremenjujoča za okolje. To je dokazal peti Eko reli, ki ga je pred nekaj dnevi organiziralo Društvo Planet Zemlja. Reli je prevozil pot od Ljubljane do Maribora preko Velenja in Slovenj Gradca in v petek, 13. novembra, prinesel dva zmagovalca – ekipo Energetike Maribor in ekipo Delfin.

Trinajst ekip, ki se je udeležilo relija, je v povprečju za skoraj 200 kilometrov poti od Ljubljane preko Velenja in Slovenj Gradca v vozilih na različne vrste pogona, ki jih poznamo v Sloveniji, porabilo 7,9 evra, pravijo organizatorji. »Preračunano v litre bencina je bila torej povprečna poraba vseh ekip približno 3,5 litra na 100 kilometrov,« so dodali v društvu Planet Zemlja, ki je organiziralo vožnje.

Kot še pravijo v Planetu Zemlja, je imelo najnižji strošek porabe električno vozilo renault zoe, ki pa ni zmoglo celotne trase prevoziti brez dodatnega polnjenja. Med vozili, ki so zmogla celotno traso brez dodatnega polnjenja, je najmanjšo porabo goriva dosegla ekipa »Uplinjevalca«, ki sta jo sestavljala telovadec Mitja Petkovšek in dr. Henrik Gjerkeš. Za omenjeno pot sta z vozilom volkswagen up z gorivom CNG porabila 5,04 evra, zaradi nekoliko manj ugodnega razmerja med porabo goriva in maso vozila pa sta za las zaostala za zmagovalcema.

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice