Arhiv novic

Arhiv novic

MzI poziva k oddaji prijave za sofinanciranje iz sredstev ELENA

Ministrstvo za infrastrukturo (MzI) je objavilo poziv, s katerim vabi potencialne koristnike k posredovanju predlogov operacij celovitih energetskih prenov javnih stavb z namenom pridobitve nepovratnih sredstev iz naslova tehnične pomoči ELENA. Z nepovratnimi sredstvi v skupni višini okoli 1,5 milijona evrov bo sofinancirana storitev izdelave ekonomske in tehnične dokumentacije projektov celovite energetske prenove stavb ožjega in širšega javnega sektorja, so sporočili z MzI.

Kot pojasnjujejo na ministrstvu, so pri Evropski investicijski banki (EIB) pridobili nepovratna EU sredstva iz sklada ELENA za izvajanje projekta GOVernment Deep Energy Renovation (GovDER). Projekt je namenjen hitrejši pripravi in izboljšanju kakovosti ekonomske in tehnične dokumentacije za projekte celovite energetske prenove stavb ožjega in javnega sektorja.

Neposredni koristniki nepovratnih sredstev iz naslova tehnične pomoči ELENA so osebe ožjega javnega sektorja in osebe širšega javnega sektorja, katerih ustanovitelj je država.

Skupna višina nepovratnih sredstev znaša predvidoma 1.567.000 evrov in predstavlja skupni upravičeni strošek, od katerega je 90 odstotkov upravičenih stroškov sofinanciranih iz EU sredstev ELENA, za preostanek v višini 10 odstotkov pa morajo upravičenci zagotoviti lastna sredstva. Sredstva tehnične pomoči ELENA so na razpolago za črpanje v letih 2019 in 2020.

Predmet sofinanciranja so naslednje storitve izdelave ekonomske in tehnične dokumentacije v povezavi s celovito energetsko prenovo stavb:

  • izdelava razširjenih energetskih pregledov (REP),
  • izdelava investicijske dokumentacije (IP),
  • izdelava projektne dokumentacije (PID),
  • izdelava dokumentacije za preveritev javno-zasebnega partnerstva z izdelavo ocene možnosti javno zasebnega partnerja;
  • druge svetovalne storitve v povezavi s celovito energetsko prenovo stavb,
  • nepovračljiv DDV.
Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice