Arhiv novic

Arhiv novic

Modre misli zbrane v knjižici »Energija in mi – pogovori s strokovnjaki«

V okviru projekta krepitve energetske pismenosti EN-LITE je izšla knjižica z naslovom »Energija in mi – pogovori s strokovnjaki«, v kateri je skozi intervjuje z različnimi strokovnjaki prikazano področje energije in energetike. Gradivo prinaša poučne, zanimive in včasih presenetljive poglede o energiji in energetiki tako v Sloveniji kot v svetu, poudarjajo izdajatelji, društvo EN-LITE.

Štirinajst strokovnjakov iz različnih področij (naravoslovnih, tehniških in družboslovnih) skozi intervjuje prikaže svoj pogled na energijo in energetiko. Za lažje razumevanje vsebine pogovorov je knjižica, ki obsega 64 strani, obogatena tudi z infografikami, prinaša pa odgovore na številna vprašanja, kot so na primer, zakaj je dobro biti energetsko pismen, zakaj nas mora v Sloveniji skrbeti promet, kako nam lahko poznavanje ekosistemov pomaga pri razumevanju energetskih sistemov, zakaj je zanesljivost oskrbe z energijo tako pomembna, pa tudi kakšen je potencial električne mobilnosti, kaj lahko pričakujemo od ukrepov energetske učinkovitosti in podobno.

V knjižici so zajeti intervjuji s slovenskimi strokovnjakinjami in strokovnjaki, kot so prof. dr. Marko Marhl, dr. Miloš Bavec, mag. Tanja Cegnar, prof. dr. Alenka Gaberščik, prof. dr. Iztok Tiselj, doc. dr. Tomaž Žagar, mag. Darko Kramar, dr. Franc Žlahtič, Bojan Ivanc, mag. Danijel Crnčec, mag. Stane Merše, Sergeja Praper Gulič, Željko Purgar in Mojca Suvorov. Intervjuje je zapisala Mojca Drevenšek, njen izid pa je podprla Založba Rokus Klett.

Knjižico intervjujev bo društvo EN-LITE v sodelovanju z Založbo Rokus Klett brezplačno distribuiralo učiteljem in profesorjem na osnovnih in srednjih šolah, s podporo NUK – Narodne in univerzitetne knjižnice pa tudi univerzitetnim in splošnim knjižnicam po Sloveniji ter širšemu krogu odločevalcev, strokovni javnosti, nevladnim organizacijam in medijem. Knjižica je dostopna tudi na spletu.


Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice