Arhiv novic

Arhiv novic

Med mladimi narašča zanimanje za tehnične in naravoslovne poklice

»Kaj bi rad počel in kje sem dober, sta dva odgovora, na katera si moramo odgovoriti, pri uspešnem iskanju priložnosti na trgu. Omejitev ni, si jih postavljamo sami,« je na nedavnem dogodku 'Ne teslo, Tesla bom!' v okviru projekta 'Inženirji in inženirke bomo!' v Ljubljani dejal Rajko Novak, direktor slovenske podružnice korporacije Oracle. - Rezultati projekta, ki ga izvaja podjetje Mediade, se tako že kažejo v povečanem interesu za tehnične in naravoslovne poklice

Namen dogodka 'Ne teslo, Tesla bom!' v okviru projekta 'Inženirji in inženirke bomo!' in tudi nasploh poslanstvo omenjenega projekta  je promocija tehničnih in naravoslovnih poklicev ter inovativnosti med dijaki tretjih letnikov srednjih šol - kako torej te navdušiti za ustvarjalnost v tehničnih poklicih, ki vodijo k dvigovanju dodane vrednosti in konkurenčnosti.

Predstavniki uspešnih slovenskih podjetji so tako z mladimi delili svoje izkušnje in jim zaupali, kakšne potencialne kadre iščejo za svoja podjetja. 

Projekt 'Inženirke in inženirji bomo!' združuje inženirje, menedžerje, raziskovalce, študente tehničnih in naravoslovnih fakultet, predstavnike start-up podjetij in različne prodorne ter ustvarjalne posameznike. Vključeni z mladimi delijo svoje življenjske izkušnje, jim predstavljajo karierne priložnosti na znanstvenem področju in v tehničnih poklicih ter spodbujajo nadgrajevanje inženirskega znanja s poslovnim.

Osrednja aktivnost projekta Inženirke in inženirji bomo! so dogodki, ki jih izvajajo na vodilnih slovenskih gimnazijah. Mlade želijo spodbuditi k razmisleku, v čem so dobri, kaj jih veseli in kaj tudi njihovo okolje potrebuje.

Rezultati projekta, ki ga izvaja podjetje Mediade, se tako že kažejo v povečanem interesu za tehnične in naravoslovne poklice, sporočajo iz omenjenega podjetja.

Več o projektu: http://talentsrule.org/sl/.

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice