Arhiv novic

Arhiv novic

Maribor in Ptuj skupaj nad komunalne odpadke

Mestna občina (MO) Ptuj in Mestna občina Maribor sta nedavno podpisali pismo o nameri za vzpostavitev sodelovanja na področju ravnanja s komunalnimi odpadki. To potrjuje, da je sortirnica, ki naj bi jo zgradili v Mariboru, zanimiva tudi za druge občine, menijo na MO Maribor.

Vzpostavitev sodelovanja med podjetjema Javne službe Ptuj in Snaga bo potekalo predvsem kot izmenjava mešanih komunalnih odpadkov in težke frakcije iz mešanih komunalnih odpadkov, so pojasnili predstavniki mariborske občine. Prepričani so, da podpisano pismo o nameri potrjuje, »da je Sortirnica, ki jo načrtujejo v Mariboru, zaradi svojih finančnih in okoljskih učinkov zanimiva tudi za druge slovenske občine, hkrati pa zavrača dvome v zadostno količino odpadkov, ki se bo sortirala v Mariboru«. Opozarjajo, da je sortirnica pomemben steber uvajanja krožnega gospodarstva regijo in tudi steber sodelovanja med dvema občinama, ki prinaša sinergije obema stranema.

Za podpis pisma sta se že pred časom dogovorili podjetji Javne službe Ptuj in Snaga, pismo pa sta podpisala župan MO Maribor Andrej Fištravec in župan MO Ptuj Miran Senčar.

 

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice