Arhiv novic

Arhiv novic

Letos več zanimanja za subvencije za električna vozila

Po podatkih Eko sklada se zanimanje za nakup električnih vozil s pomočjo nepovratnih finančnih sredstev povečuje. Letos so za spodbujanje nakupa teh vozil namenili 2,5 milijona evrov. Od tega so sofinancirali nakup 165 osebnih vozil, 29 štirikolesnikov, 33 priključnih hibridov in 14 lahkih dostavnikov v vrednosti skoraj 1.486.422 evrov, so sporočili z ministrstva za infrastrukturo (MzI).

Za nakup osebnih avtomobilov, motornih koles, koles z motorjem in koles na električni ali hibridni pogon, pri katerih znašajo emisije CO2 v kombiniranem načinu vožnje do največ 110 g/km, je na voljo še milijon evrov. Eko sklad sprejema vloge na javni poziv za sofinanciranje električnih vozil do porabe sredstev. Poleg tega je vsakomur, ki izpolnjuje pogoje javnega poziva za nepovratne finančne spodbude, na voljo tudi ugoden kredit Eko sklada.

Več informacij o javnem pozivu za nepovratne finančne spodbude občanom za električna vozila je na voljo tukaj.  Več informacij o javnem pozivu za nepovratne finančne spodbude pravnim osebam za električna vozila pa je na voljo tukaj

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice