Arhiv novic

Arhiv novic

Ko avtomobile povežemo s pametnimi domovi

Na svetovnem sejmu zabavne elektronike in tehnologije CES 2017 v Nevadi, kjer je velik poudarek tudi na pametnih domovih, je družba Bosch med drugim predstavila nov koncept avtomobila, ki kaže, da bodo v prihodnosti različna področja življenja med seboj povsem povezana. V Boschu so prepričani, da bo prav avtomobil igral ključno vlogo pri komunikaciji med različnimi področji.

Do leta 2022 naj bi svetovni trg tako imenovane povezane mobilnosti vsako leto zrasel za skoraj 25 odstotkov. V samo nekaj letih bodo avtomobili postali aktiven del interneta stvari (Internet of Things – IoT) in bodo zmožni komuniciranja z drugimi prevoznimi sredstvi in s pametnim domom, so prepričani v družbi Bosch, ki je na CES 2017 predstavila nov koncept avtomobila. Menijo, da bo ta igral ključno vlogo pri komunikaciji, razširila pa naj bi se tudi personalizirana komunikacija med avtomobilom in njegovim voznikom. »Nove funkcije avtomobil povezujejo z okolico, pametnim domom in servisnim centrom, te funkcije pa bodo omogočile visoko avtomatizirano vožnjo,« pravijo v Boschu in dodajajo, da povezljivost avtomobil spreminja v pomočnika na štirih kolesih. 

Poudarjajo, da njihov konceptni avtomobil vključuje širok nabor inovativnih tehnologij: »V trenutku, ko se voznik usede v avtomobil, se s pomočjo tehnologije zaznave obraza na podlagi voznikovih preferenc nastavijo volan, ogledala, notranja temperatura in radijska postaja. Sistem se upravlja preko zaslona na dotik in inovativnega sistema upravljanja s kretnjami, ki ob uporabi oddata zaznavno povratno informacijo. Če je avtomobil visoko avtomatiziran, lahko vozniki ali sopotniki preko storitev v oblaku opravljajo video konference, načrtujejo nakupe ob koncu tedna ali gledajo najnovejše videe,« navajajo v Boschu.


Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice