Arhiv novic

Arhiv novic

Inženirka leta Dora Domanjko iz RLS Merilne tehnike

Magistrica inženirka elektrotehnike in razvojna inženirka na področju elektronike v podjetju RLS Merilna tehnika Dora Domajnko je bila v začetku januarja razglašena za inženirko leta 2018.

Domajnkova je trenutno tudi doktorska študentka na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani.

Izbor je potekal v organizaciji revije IRT3000, družbe Mediade in drugimi partnerji, katerih želja je, da bi izbor inženirke leta pomagal dvigniti popularnost poklica med dekleti. Kot so navedli na spletni strani projekta, je namreč v Evropi na študijskih področjih znanosti, tehnologije, inženirstva in matematike le dobra četrtina deklet, v Sloveniji pa ena tretjina.

»Zakaj se dekleta se ne odločajo za inženirske poklice? Ker imajo premalo zgledov in jim ne znamo razložiti pomembne vloge in prispevka inženirjev k razvoju družbe.
Z izborom inženirka leta naslavljamo problem ‘nevidnosti’ inženirk v družbi. Cilj izbora je s spoznavanjem slovenskih inženirk pokazati, kako zanimive stvari počnejo in kako s svojim znanjem in delom prispevajo k napredku,« so zapisali organizatorji.

Za letošnji naziv se je sicer potegovalo 29 kandidatk, deset jih je bilo nato tudi nominiranih, poleg Domanjkove še Andra Dodič iz Kolektor Group, Blaženka Pospiš Perpar iz Petrola, Emilija Stojmenova Duh iz ljubljanske fakultete za elektrotehniko in Digitalnega inovacijskega stičišča Slovenije, Jagoda Tančica iz družbe Akrapovič, Janja Žagar iz Leka, Maja Golubovič iz Pomgrada, Marjana Krajnc iz družbe Danfoss Trata, Nataša Grlj iz Hella Saturnus Slovenija in Nina Zalaznik iz Iskraemeca.

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice