Arhiv novic

Arhiv novic

Imate vprašanje o delitvi stroškov za toploto?

Ministrstvo za infrastrukturo (MzI), natančneje tamkajšnji direktorat za energijo, ki ga vodi Danijel Levičar, je pripravilo seznam najpogostejših vprašanj in odgovorov nanje v zvezi z delitvijo stroškov za toploto.

Minulo jesen je začel veljati nov pravilnik o delitvi stroškov toplote (najdete ga TUKAJ), ki še vedno buri duhove in sproža številna vprašanja. Že v času njegove priprave sta Danijel Levičar, prvi mož direktorata za energijo na MzI, in Hinko Šolinc, tedanji sekretar v direktoratu za energijo ter nosilec aktivnosti v zvezi s pripravo novega pravilnika, obljubila, da bo enostaven za uporabo in da bo pripomogel k večji pravičnosti glede delitve stroškov.

Da bi uporabniki bolje razumeli omenjen pravilnik, je zdaj direktorat za energijo pripravil seznam najpogosteje zastavljenih vprašanj javnosti in tudi odgovore nanje. Dokument je objavljen TUKAJ, v njem pa boste našli tako odgovor na vprašanje, kakšno funkcijo ima delilnik stroškov za toploto, kot tudi na vprašanje, kako veste, da so delilniki pravilno nameščeni na radiatorje.
Raba energije se je sicer v zadnjih dveh letih, odkar smo začeli vgrajevati delilnike toplote, zmanjšala za 15 odstotkov. Po oceni Danijela Levičarja zmanjšanje rabe energije kaže, da je ukrep nameščanja delilnikov toplote dober in učinkovit, saj da delilniki vplivajo na obnašanje in da lahko spodbujajo tudi energetsko prenovo objektov.

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice