Arhiv novic

Arhiv novic

Ikea namerava vse svoje potrebe po elektriki pokriti z obnovljivo energijo

Švedski pohištveni velikan Ikea namerava v trenutnem fiskalnem letu (to traja do konca avgusta 2016) kupiti dve novi vetrni elektrarni, morda tudi več, če bo zato priložnost, je po poročanju Reutersa dejal odgovorni za trajnostno politiko v podjetju Steve Howard. Ikea namreč sedaj dobro polovico lastnih potreb po električni energiji pokrije z obnovljivimi viri (OVE), do leta 2020 pa jih za vse svoje trgovine, distribucijske centre in tovarne namerava pokriti 100-odstotno.

Prejšnja naročila za vetrnice je družba po Howardovih besedah oddala Vestasu in Siemensu. Ko bodo vse naročene elektrarne začele delovati, bo Ikea pokrila že 76 odstotkov svojih potreb po elektriki, kar znaša 3,6 od skupno 5,1 TWh električne energije, ki jo porabi.

Ikea je v vetrno in sončno energijpo od leta 2009 vložila že 1,5 milijarde evrov, glede na zadnje fiskalno leto naj bi jih še 600 milijonov.

Med drugim pa je v podjetju tudi zaradi svetovne podnebne politike padla odločitev, da bodo v sortimentu žarnic ponujali le LED sijalke, poroča Guardian. Predsednik in glavni šef Ikee Peter Agnefjäll je dejal, da so ukrepi v boju proti podnebnim spremembam gonilo inovacij kot tudi priložnost zanje, da so še boljši, denimo s tem, da strankam omogočijo bolj trajnostni način življenja.

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice