Arhiv novic

Arhiv novic

IEA: Čista energija čedalje bolj zaostaja

Inovacije na področju čistih tehnologij so ključne za doseganje podnebnih ciljev, vendar je napredek na tem področju nezadosten, če naj omejimo segrevanje planeta, je včeraj v novem poročilu Energy Technology Perspectives 2015 (ETP 2015) opozorila Mednarodna agencija za energijo (IEA).

IEA je zato politične odločevalce pozvala, naj spodbudijo razvoj čistih tehnologij. Prva dama agencije Maria van der Hoeven je dejala, da si postavljamo okoljske in energetske cilje, ki temeljijo na boljših tehnologijah. »Vlade danes za energetske raziskave in razvoj namenjajo 17 milijard dolarjev. Potrojitev tega zneska, kar tudi predlagamo, pa pomeni, da morajo vlade in gospodarstvo delovati tesneje skupaj in preusmeriti svojo pozornost na nizkoogljične tehnologije,« je poudarila.

Dodajmo še, da bo dolgoletni ameriški diplomat Pail Simons od 8. julija dalje prevzel mesto namestnika izvršnega direktorja IEA. Nov izvršni direktor IEA pa bo septembra postal sedanji glavni economist Agencije Fatih Birol. Marii van der Hoeven namreč štiriletni mandat poteče 31. avgusta 2015.


Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice