Arhiv novic

Arhiv novic

H&M za idejo o recikliranju ponuja milijon dolarjev

Švedska trgovska družba H&M, ki že nekaj časa spodbuja vnovično uporabo tekstila, se je odločila narediti korak naprej. Njena fundacija (H&M Conscius Fundation) je v okviru projekta Global Change Award pozvala inovatorje celega sveta, naj jih prepričajo s svojo idejo o recikliranju tekstila, s pomočjo katere bo družba lahko zaščitila naravne vire in postala do okolja bolj prijazna družba. Za nagrado H&M ponuja milijon dolarjev, zanjo pa se lahko potegujete tudi vi.

H&M Conscius Fundation je neprofitna svetovna fundacija, ki jo je ustanovila družina Stefan Persson, ustanovitelji in večinski lastnik švedske družbe H&M. Poslanstvo fundacije je spodbujati dolgoročne pozitivne spremembe in poboljšati življenjske pogoje tako, da vlaga v ljudi, skupnosti in inovativne ideje. V okviru projekta Global Change Award so se lotili enega največjih izzivov, s katerimi se trenutno sooča tekstilna industrija, in sicer kako vse večji populaciji omogočiti moderna oblačila, pri tem pa čim manj vplivati na okolje. Niti fundacija niti družba H&M ne bosta zahtevali lastniških ali intelektualnih pravic nad nagrajeno idejo, so poudarili v sporočilu za javnost.

Ideje, ki spremenijo pravila, lahko pridejo od kjerkoli, zato je natečaj odprt za vse, je povedal Karl-Johan Persson, član uprave omenjene fundacije in predsednik uprave H&M. Organizatorji pojasnjujejo, da bo pet najboljših idej izbrala komisija (upoštevali bodo tudi glasove, ki jih bodo ideje dobile preko interneta) in mednje razdelila milijon dolarjev. Omogočila jim bo tudi sprejem v poseben inovacijski pospeševalnik, v katerem bodo imeli možnost svojo idejo uresničiti v praksi. Pospeševalnik jim bo omogočil tudi ekskluziven vstop v modno industrijo, možnosti mreženja in preizkušanja ideje v praksi. Zmagovalce bodo razglasili februarja prihodnje leto v Stockholmu. 

Vse potrebne informacije o pogojih in načinih prijave dobite TUKAJ.
Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice