Arhiv novic

Arhiv novic

Francija bo morda morala zapreti 17 jedrskih reaktorjev

Če bo želela doseči cilje na področju obnovljivih virov energije in do leta 2025 zmanjšati uporabo jedrske energije na 50 % z današnjih 75 %, bo morda morala Francija zapreti do 17 jedrskih elektrarn, torej skoraj tretjino, je po poročanju tujih medijev francoski okoljski minister Nicolas Hulot v ponedeljek povedal za francoski radio.

Pojasnil je, da bodo morda morali, če želijo doseči cilj, od 58 jedrskih reaktorjev, ki jih upravlja državni EDF, zapreti več kot tretjino. Francija v teh reaktorjih proizvaja električno energijo po cenah, ki so med najnižjimi v Evropi, poročajo tuji mediji in navajajo, da ta država trenutno ustvarja okoli 77 % elektrike iz jedrske energije, kar je največ med vsemi državami v EU.

Medtem pa je minister Hulot pred nekaj dnevi že napovedal, da bo Francija do leta 2040 prepovedala vsa vozila na dizelsko gorivo in bencin ter tudi naftni skrilavec in vse nove projekte, ki uporabljajo bencin, zemeljski plin ali premog. Cilj je namreč, da bi Francija do leta 2050 postala država brez ogljikovih emisij.

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice