Arhiv novic

Arhiv novic

Fotografski natečaj v okviru Evropskega podnebnega pakta v Sloveniji

V sklopu gibanja Evropski podnebni pakt se pričenja fotografski natečaj, ki daje priložnost, da posamezniki delimo svoje podnebne ukrepe z drugimi. Na natečaju, ki poteka tudi v Sloveniji, je možno sodelovati do 28. junija 2024. Kar deset nagrajencev si bo po zaključku natečaja prislužilo različne nagrade.

Ker je lahko prav vsak izmed nas navdih in spodbujevalec sprememb za bolj zeleno prihodnost Evrope Podnebni pakt Evropske unije vabi vse prebivalce Evrope, da se pridružijo fotografskemu natečaju in javnosti pokažejo podnebne ukrepe v svoji okolici. Fotografije podnebnih ukrepov je potrebno opremiti z razlago in oddati do petka, 28. junija 2024, do 12.00 po srednjeevropskem času, na povezavi (vsebina v angleškem jeziku). Razlaga mora vključevati odgovore na vprašanja »Kateri podnebni ukrep izvajate ali pa ste ga opazili v svojem domu, skupnosti ali mestu?« in »Zakaj ste na ta ukrep še posebej ponosni oziroma zakaj vas navdušuje?«

Natečaj poteka v kategoriji podnebnih ukrepov doma, v skupnosti in mestu, njegov namen pa je osvetliti lokalne podnebne ukrepe, okrepiti ozaveščenost in spodbuditi spremembe po vsej Evropski uniji.

Deset zmagovalcev (3 na kategorijo + 1 izbran z javnim glasovanjem) bo prejelo povabilo na letni dogodek podnebnega pakta v Bruslju leta 2025 s kritjem potnih stroškov in stroškov nastanitve, predstavitev fotografij na digitalnih platformah podnebnega pakta in na fizični razstavi med dogodkom ter digitalno potrdilo. Štirje glavni zmagovalci pa bodo prejeli tudi posebno medijsko kampanjo, ki bo predstavila njihovo pot do podnebnih ukrepov.

Vabljeni k sodelovanju!

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice